077-8047449

כל מה שחשוב לדעת על אובדן כושר עבודה כתוצאה מאותה תאונת עבודה: המדריך המלא

למרבה הצער, מדי יום בישראל אנו שומעים על אנשים שנפגעו באותה תאונת עבודה או תאונת דרכים,  ונפלו קורבן לפגיעה קשה בגופם ובנפשם. ישנם מקרים, בהם אדם נפגע ולא יכול לחזור לשגרת חייו הנורמטיבית ולהתפרנס בכבוד, לעיתים גם לתקופת זמן ממושכת. אז באילו מקרים תקבלו תשלום בגין אובדן כושר עבודה? ואילו פגיעות בעצם נכללות בהגדרה זו? כל התשובות בהמשך! הישארו איתנו!

מהו אובדן כושר עבודה?

כל אדם שמצבו הפיזי או הנפשי מונע ממנו לעבוד ולהתפרנס כתוצאה מתאונה (תאונת דרכים או תאונת עבודה) או מחלה, ייתכן ויוגדר כמי שזכאי לפיצוי בשל אובדן כושר בשיעור של 75% ומעלה.

אובדן כושר עבודה כתוצאה מתאונה

אובדן כושר עבודה כתוצאה מתאונה, מתייחס למצב בו עובד נפגע בתאונת עבודה או כל תאונה אחרת, אשר פוגעת בכושר עבודתו וביכולת שלו לבצע את תפקידו במקום העבודה.

אובדן כושר כתוצאה מתאונה יכול להיות חלקי, כאשר העובד אינו מסוגל לבצע חלק מתפקידיו או מוגבל בסוג העבודה שהוא יכול לעשות, מנגד הוא עלול להיות מוחלט – כאשר העובד אינו מסוגל לעבוד כלל. במקרים של תאונות עבודה, העובד יכול להגיש תביעה לקבלת קצבת נכות או אובדן כושר עבודה מביטוח לאומי.

כמו כן, כמובן ניתן לתבוע גם את חברת הביטוח, הודות לרכיב אובדן כושר עבודה הקיים בפוליסות ביטוח פרטי, ביטוח מנהלים, קרן פנסיה ועוד. כל זאת במטרה להעניק למבוטח שנפגע חלק מההכנסה שאיבד בעקבות פציעתו והיעדרותו מהעבודה, זאת על מנת שיוכל להמשיך ולהתקיים בכבוד.

בנוסף, חשוב לציין, שחיילים או אנשי משרד הביטחון שנפצעו בעקבות שירותם הצבאי זכאים להגיש תביעת אובדן כושר במסגרת תביעות משרד הביטחון.

אילו פגיעות נכללות במסגרת אובדן כושר עבודה כתוצאה מתאונה?

הפגיעות שנכללות במסגרת אובדן כושר עבודה מתאונה הן פגיעות פיזיות ופגיעות נפשיות. להלן דוגמאות לסוגי הפגיעות:

פגיעות פיזיות

  • פגיעות גפיים – שברים, כוויות, נכויות וקטיעות.
  • פגיעות ראש וחוט שדרה – חבלות ראש, פגיעות מוחיות ושיתוקים.
  • פגיעות גוף פנימיות – פגיעות איברים פנימיים ודימומים.
  • כאבי גב ופגיעות שרירים ושלד.
  • אובדן חושים – אובדן חושים כגון: ראייה, שמיעה, ריח וטעם,
  • נכויות קבועות ומגבילות כתוצאה מהתאונה.

פגיעות נפשיות

  • טראומה נפשית וחרדה לאחר תאונה קשה.
  • דיכאון, חרדות והפרעות נפשיות אחרות כתוצאה מהתאונה.
  • הפרעות שינה והפרעות קשב וריכוז.
  • הפרעות נפשיות מחמת כאבים ממושכים.

עובד שנפגע בתאונה ונגרמו לו כתוצאה מכך פגיעות פיזיות או נפשיות, אשר מונעות ממנו להמשיך לעבוד באופן מלא או חלקי, עשוי להיחשב כבעל אובדן כושר עבודה זמני או קבוע. הדבר תלוי ברמת הפגיעה, סוג הנכות שנגרמה ומידת ההשפעה על יכולת העבודה שלו.

מהם תנאי הזכאות של אובדן כושר עבודה כתוצאה מתאונת עבודה?

ניתן לתבוע את חברת הביטוח של המעסיק במקרה של פגיעה במסגרת העבודה, זאת במידה ונפגעתם במהלך העבודה.  

במקרה כזה, חברת הביטוח תבקש מכם בדיקת רופא מטעמה. חשוב לציין, שישנם עובדים רבים במשק הישראלי, אשר אינם יודעים שקיים צו הרחבה לביטוח פנסיה מקיף ולכן, חובתו של המעסיק היא לבטח את עובדיו בביטוח הכולל את סעיף אובדן כושר העבודה וכן, ביטוח חיים ריסק למקרה של פטירה חלילה.

מה עליכם לעשות במקרה של תאונת עבודה?

במקרה של תאונת עבודה, חשוב להיערך באופן מסודר להגשת תביעת אובדן כושר עבודה כתוצאה מתאונה על מנת לשפר את הסיכויים לקבלת פיצוי הולם. הנה הצעדים המומלצים:

  1. פנייה לקבלת טיפול רפואי ללא דיחוי – חשוב לפנות לקבלת טיפול רפואי בסמוך ככל האפשר לאחר התאונה. יש לוודא שהתיעוד הרפואי הראשוני הוא מלא ומדויק, וכולל אבחנה ברורה של הפגיעה. חשוב לאסוף את כל המסמכים הרפואיים הנוגעים לטיפול בפגיעה ולוודא שמצוין בהם שמדובר בתאונת עבודה ופרטי האירוע.
  2. תיעוד מפורט של פרטי התאונה – יש לתעד בכתב את המועד, המיקום והנסיבות המדויקות של התאונה. כדאי לצרף תיעוד מצולם או מוסרט של זירת האירוע ושל כל מפגע רלוונטי. אם היו עדים, יש לציין את פרטיהם.
  3. הודעה רשמית למעסיק – חובה להודיע למעסיק על תאונת העבודה בסמוך למועד התרחשותה.
  4. יצירת קשר עם עורך דין נזיקין המתמחה בתאונות עבודה – ייעוץ משפטי מקצועי חיוני למיצוי זכויות מול המעסיק, חברות ביטוח והמוסד לביטוח לאומי.

יישום הצעדים הללו בצורה מסודרת יסייע לכם כנפגעי תאונת עבודה לשפר את הסיכויים לקבלת פיצוי ראוי על פי החוק בגין הנזק שנגרם לכם.

תאונות עבודה – סיכום

אם נפצעתם, נפגעתם ונגרם לכם נזק כתוצאה מתאונה – מומלץ לפנות לאותו עורך דין ביטוח לאומי שיש לו ניסיון רב שנים והמלצות בתביעות ביטוח, שינחה אתכם וייצג אתכם בתביעת הנזיקין, כך שתוכלו לקבל את המקסימום המגיע לכם על פי דין.

משרדי עורכי הדין ויצמן אייכנברונר הינו משרד מוביל המתמחה בטיפול בתאונות עבודה ונזקי גוף. לפרטים נוספים ושיחת ייעוץ ראשונית השאירו פרטי התקשרות ונציגינו יחזרו אליכם בהקדם.

תמונה של אלון ויצמן
אלון ויצמן

בעל תואר ראשון במשפטים (LLB), מגשר מוסמך משנת 2008 ובעל רישיון עריכת דין משנת 2009.

צרו קשר

תפריט נגישות

נשמח לעזור לכם!