את מי תובעים בתאונת דרכים?

תאונות דרכים מתרחשות באופן יומיומי בישראל, ולצערנו, רבים מהנפגעים נותרים ללא מענה הולם לזכויותיהם. שאלה מרכזית המטרידה נפגעים רבים היא את מי תובעים בתאונת דרכים? זיהוי הגורם הנכון לתביעה הוא צעד קריטי במימוש זכויותיכם לפיצוי הולם. עורך דין נזקי גוף בעל ניסיון, כמו משרד עו"ד ויצמן אייכנברונר, יכול להנחות אתכם בתהליך המורכב של קביעת זהות הנתבעים.

 

את מי תובעים בתאונת דרכים? הגורמים האפשריים לתביעה בתאונות דרכים

כאשר מתרחשת תאונת דרכים, ישנם מספר גורמים אפשריים שניתן לתבוע. הבחירה נגד מי להגיש את התביעה תלויה בנסיבות התאונה, בזהות המעורבים, ובסוג הנזקים שנגרמו. עורך דין תאונות דרכים מנוסה יבחן את הנסיבות הספציפיות של המקרה שלכם כדי לזהות את כל הגורמים האפשריים לתביעה.

 

חברת הביטוח של הרכב הפוגע

אחד הגורמים המרכזיים שאותם תובעים בתאונת דרכים הוא חברת הביטוח של הרכב הפוגע. לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים (הפלת"ד), חברת הביטוח של הרכב המעורב בתאונה אחראית לפצות את הנפגעים בתאונה, ללא קשר לשאלת האשם. כלומר, גם אם הנהג לא היה אשם בתאונה, חברת הביטוח שלו עדיין עשויה להיות אחראית לפיצוי הנפגעים.

 

הנהג הפוגע והבעלים של הרכב

במקרים מסוימים, ניתן לתבוע גם את הנהג הפוגע עצמו או את בעלי הרכב. למשל, אם הרכב לא היה מבוטח בזמן התאונה, או אם הנהג נהג תחת השפעת אלכוהול או סמים, ניתן לתבוע אותם באופן אישי. חשוב להבין כי את מי תובעים בתאונת דרכים משפיע באופן ישיר על סיכויי ההצלחה של התביעה ועל גובה הפיצוי שתקבלו.

 

קרנית – הקרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים

במקרים בהם לא ניתן לתבוע את חברת הביטוח, למשל כאשר הרכב הפוגע נמלט מהמקום או כאשר הרכב הפוגע אינו מבוטח, ניתן לפנות לקרנית (הקרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים). קרנית היא גוף סטטוטורי שהוקם כדי לספק מענה לנפגעי תאונות דרכים במקרים בהם אין גורם אחר שניתן לתבוע. כאשר שואלים את מי תובעים בתאונת דרכים במקרים אלו, קרנית היא התשובה.

 

הרשות המקומית או חברות תשתית

לעתים, תאונת הדרכים נגרמה או הוחמרה בשל תנאי דרך לקויים, כמו בורות בכביש, שילוט חסר או תאורה לקויה. במקרים אלו, ייתכן שניתן לתבוע את הרשות המקומית או את חברת התשתיות האחראית על תחזוקת הכביש. עורך דין תאונות עבודה המתמחה גם בתאונות דרכים יכול לסייע בזיהוי אחריות של גורמי תשתית.

 

יצרן הרכב או מוסך

במקרים מסוימים, התאונה עשויה להיגרם בשל פגם בייצור הרכב או טיפול לקוי שבוצע במוסך. במקרים אלה, ייתכן שניתן לתבוע את יצרן הרכב או את המוסך שטיפל ברכב. חשוב להבין את מי תובעים בתאונת דרכים כאשר הסיבה נעוצה בכשל טכני ולא בהתנהגות הנהג.

 

הגורמים המשפיעים על ההחלטה את מי לתבוע לאחר תאונת דרכים

ההחלטה את מי תובעים בתאונת דרכים מושפעת ממספר גורמים חשובים:

 

סוג התאונה

סוג התאונה משפיע באופן ישיר על זהות הנתבעים. למשל, בתאונה שבה מעורב רכב אחד בלבד (כמו התהפכות או התנגשות במכשול), התביעה תופנה לרוב כנגד חברת הביטוח של הרכב המעורב. לעומת זאת, בתאונה שבה מעורבים מספר כלי רכב, ייתכן שתצטרכו לתבוע מספר חברות ביטוח.

 

היקף הכיסוי הביטוחי

היקף הכיסוי הביטוחי של הרכב הפוגע משפיע גם הוא על ההחלטה את מי תובעים בתאונת דרכים. ישנם מקרים בהם הכיסוי הביטוחי מוגבל ואינו מספיק לכיסוי כל הנזקים שנגרמו. במקרים אלו, יש לבחון את האפשרות לתבוע גורמים נוספים.

 

חומרת הפגיעה והנזק

ככל שהפגיעה חמורה יותר, כך עשוי להיות צורך לתבוע יותר גורמים כדי להבטיח פיצוי מלא. משרד עו"ד ויצמן אייכנברונר מתמחה בטיפול במקרים של פגיעות חמורות ויסייע לכם להבין את מי תובעים בתאונת דרכים כאשר הנזקים משמעותיים.

 

תהליך הגשת התביעה לאחר זיהוי הנתבעים

לאחר שהחלטתם את מי תובעים בתאונת דרכים, חשוב להבין את התהליך המשפטי שעומד בפניכם:

 

פנייה לחברת הביטוח והגשת תביעה

השלב הראשון הוא פנייה לחברת הביטוח של הרכב הפוגע והגשת תביעה. חשוב לשים לב כי לחברות הביטוח אינטרס מובהק להפחית את סכום הפיצוי שישלמו, ולכן מומלץ להיעזר ב משרד עו"ד ויצמן אייכנברונר שילווה אתכם בהליך זה.

 

התייעצות עם עורך דין מומחה בתאונות דרכים

לפני הגשת תביעה, חשוב להתייעץ עם עורך דין נזקי גוף המתמחה בתאונות דרכים. עורך דין מנוסה יוכל לייעץ לכם את מי תובעים בתאונת דרכים בנסיבות הספציפיות שלכם, ויוכל לסייע בהערכת גובה הנזק והפיצוי המגיע לכם.

 

איסוף ראיות ותיעוד

חשוב לאסוף ולשמור את כל הראיות הקשורות לתאונה, כולל דו"ח משטרה, תמונות מזירת התאונה, פרטי עדים, מסמכים רפואיים ועוד. תיעוד מקיף יסייע לכם להוכיח את נסיבות התאונה ואת היקף הנזקים שנגרמו לכם.

 

הליך הגישור ופשרה

לפני הגעה לבית המשפט, לרוב מתקיים הליך של גישור או משא ומתן לפשרה. ב משרד עו"ד ויצמן אייכנברונר מבינים את החשיבות של משא ומתן אפקטיבי, ויפעלו להשיג עבורכם את הפיצוי המרבי. במקרים רבים, השאלה את מי תובעים בתאונת דרכים משפיעה גם על אסטרטגיית המשא ומתן.

 

הגשת תביעה לבית המשפט

אם לא הושגה פשרה מספקת, הצעד הבא הוא הגשת תביעה לבית המשפט. בשלב זה, חשוב במיוחד להיות מיוצגים על-ידי עורך דין תאונות דרכים מנוסה שיוכל לנהל את ההליך המשפטי המורכב עבורכם.

 

חשיבות הייצוג המשפטי בתביעות תאונות דרכים

זיהוי נכון של השאלה את מי תובעים בתאונת דרכים הוא רק חלק מהמשוואה. חשוב לא פחות הוא לקבל ייצוג משפטי מקצועי שיוכל להוביל את התביעה להצלחה. משרד עו"ד ויצמן אייכנברונר  מתמחה בייצוג נפגעי תאונות דרכים ובעל ניסיון רב בהתמודדות מול חברות הביטוח ובתי המשפט.

 

לסיכום: הדרך לפיצוי הולם על נזקי תאונת דרכים

פגיעה בתאונת דרכים יכולה להותיר אתכם עם נזקים פיזיים, נפשיים וכלכליים משמעותיים. זיהוי נכון של התשובה לשאלה את מי תובעים בתאונת דרכים הוא קריטי להצלחת התביעה ולקבלת הפיצוי המגיע לכם על פי חוק. אל תתמודדו לבד עם ההליך המורכב – פנו עוד היום למשרד עו"ד ויצמן אייכנברונר לקבלת ייעוץ מקצועי וליווי אישי לאורך כל הדרך. הניסיון העשיר והמומחיות של המשרד בטיפול בתיקי נזקי גוף ותאונות דרכים יעמדו לצדכם בדרך לקבלת הפיצוי המרבי המגיע לכם.

 

את מי תובעים בתאונת דרכים
את מי תובעים בתאונת דרכים

שאלות נפוצות

האם ניתן לתבוע את חברת הביטוח של הרכב שבו נסעתי כנוסע?

בהחלט. אם נפגעתם כנוסע ברכב, אתם זכאים לתבוע את חברת הביטוח של אותו רכב, ללא קשר לשאלת האשם בתאונה. חוק הפלת"ד קובע אחריות מוחלטת של חברת הביטוח לפצות נפגעים, גם אם מדובר בנוסעים ברכב המבוטח. חשוב להיוועץ בעורך דין תאונות דרכים שיוכל להנחות אתכם בהליך הגשת התביעה.

במקרה של תאונת "פגע וברח", כאשר לא ניתן לזהות את הרכב הפוגע, ניתן להגיש תביעה לקרנית (הקרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים). קרנית הוקמה בדיוק למטרה זו – לפצות נפגעי תאונות דרכים במקרים בהם אין גורם אחר שניתן לתבוע. עם זאת, הליך התביעה מול קרנית עשוי להיות מורכב, ולכן חשוב להיעזר במשרד עו"ד ויצמן אייכנברונר שמכיר את הדרישות והנהלים הייחודיים.

כן, אם התאונה נגרמה או הוחמרה בשל מפגע בכביש, כמו בור עמוק או העדר שילוט אזהרה, ניתן לתבוע את הרשות המקומית או את הגורם האחראי לתחזוקת הכביש. עם זאת, תביעות אלו מחייבות הוכחת רשלנות מצד הרשות, וכן עמידה בתקופת התיישנות קצרה יותר. משרד עו"ד ויצמן אייכנברונר מתמחה בבחינת האחריות של כל הגורמים המעורבים בתאונה, כולל רשויות ציבוריות.

על פי חוק ההתיישנות, תקופת ההתיישנות בתביעות נזקי גוף בתאונות דרכים היא שבע שנים מיום התאונה. עם זאת, חשוב להתחיל בהליך התביעה מוקדם ככל האפשר, כדי לאפשר איסוף ראיות וטיפול יעיל בתביעה. בנוסף, במקרים מסוימים, כמו תביעות נגד רשויות ציבוריות, תקופת ההתיישנות עשויה להיות קצרה יותר. עורך דין נזקי גוף יכול לייעץ לכם לגבי לוחות הזמנים הרלוונטיים למקרה שלכם.

עורכי הדין אלון ויצמן ויוסי אייכנברונר
השאירו פרטים בטופס:

לקוחות משתפים

4.9
שרית שריקי
יוסי היקר, מעריכה ומוקירה את הליווי המשפטי המקצועי והמסור שסיפקת עבורי.
שי בניכיס
שירות אמין ומסור! לא יכולתי לבקש יותר עורכי דין יותר טובים מויצמן אייכנברונר
ירין סלמן
ממש ממליץ בחום,לא להסס!!באמת אנשים קשובים לכל דבר,בכל זמן ושעה,אני בעצמי קיבלתי מאלון עזרה וליווי בכל צעד הגיע איתי לפגישות בביטוח ליאומי שאל התעניין וממש הסביר לי בדיוק מה להגיד כמובן הייתה הצלחה גדולה ב"ה תודה רבה לכם על הכל ממליץ בחוםם🙂
roey roey
שירות ויחס מספר אחת,
כל צוות המשרד פשוט אלופים, ליווי לאורך כל הדרך. תודה רבה
קוקי עמר
שירות מצוין
David Vaizman
יעקב יפרח
יחס אדיב שרות מעולה צוות מקצועי
Idan Elgabsi
rotem kalimi
מומלץ בחום, שירות ויחס ברמה הגבוהה ביותר.
ranan david
משרד של מקצוענים
תודה על העצות שסייעו לי בהצלחת התביעה
עורכי הדין אלון ויצמן ויוסי אייכנברונר בתמונת תדמית

נעים להכיר

עורך דין יוסי אייכנברונר, עורך דין עם ניסיון רב ועשיר בתחום המשפטים. שנים רבות שימש כעוזר משפטי לשופט עידו רוזין בבאר שבע, ולאחר מכן הוביל את מחלקת הביטוחים של עיריית באר שבע.

עורך דין אלון ויצמן, שימש במשך שנים כיועמ"ש בחברת ח. כהן. עם שנים של ניסיון בניהול תיקי נזיקין ובהתמודדות עם חברות ביטוח.

תפריט נגישות

we_logo symbol
משרד עורכי דין ויצמן-אייכנברונר
מחובר/ת
למעבר מהיר לשיחת ווטאסאפ
עם משרד עורכי דין ויצמן-אייכנברונר >>

נשמח לעזור לכם!

עֵט