כל עובד שנפגע בריאותית בשל עבודתו, אם כתוצאה מתאונה או שחיקה ממושכת, יכול לתבוע גמלת נכות מעבודה, בהתאם לנזק שנגרם.
איך עושים את זה נכון ולמה נדרש סיוע של עורך דין ביטוח לאומי מומחה?
כל התשובות במאמר הבא!
מדינת ישראל מציעה לנפגעים ממחלות עבודה או תאונת עבודה, גמלה חודשית כפיצוי על הפגיעה וכתחליף למקור ההכנסה שנפגע. היא קרויה גמלת נכות מעבודה.
תשלום בגין נכות מעבודה, יכולה להיות מענק חד פעמי או קצבה חודשית, למי שנקבעה לו דרגת נכות של 9% לפחות, עקב פגיעה בעבודה, אם בעקבות תאונה בעבודה, או בשל פגיעה מתמשכת שהצטברה לנכות.
לצד זאת, זכאי הנפגע להחזרי הוצאות על טיפולים רפואיים, אשפוז, מכשור רפואי, אביזרי עזר, תרופות ועוד וכן למימון שיקום מקצועי.
דמי פגיעה
לקבלת גמלת נכות, נדרשת הכרה של הביטוח לאומי בפגיעה ובכך שמקורה בעבודה ובהמשך, קביעת אחוזי הנכות ואובדן כושר העבודה.
נפגע שנבצר ממנו להמשיך לעבוד בשל הפגיעה זכאי בשלב הראשון, לקבלת דמי פגיעה, בכפוף להגשת תעודת "אי כושר" החתומה על ידי רופא, למשך 91 יום מהתאונה.
גובה דמי הפגיעה הוא 75% מהשכר היומי של העובד, בשלושת החודשים שקדמו לפגיעה. בתום 90 הימים, מסתיימת הזכאות לדמי פגיעה, אך ניתן לתבוע מענק חד פעמי, או קצבת נכות.
מענק נכות וקצבת נכות
עם סיום תקופת אי הכושר בת שלושת החודשים, ניתן לבקש להופיע בפני ועדה רפואית של הביטוח הלאומי, לקביעת אחוזי נכות, לקבלת מענק נכות ו/או קצבת נכות.
מענק הנכות הוא חד פעמי וניתן למי שנקבעו לו אחוזי נכות של 9% ל- 19% לצמיתות. קצבת הנכות היא חודשית וניתנת באחוזי נכות לצמיתות של 20% ומעלה. קצבה החודשית עומדת על 75% משכרו החודשי של העובד, כפול אחוזי הנכות.
קצבת הנכות החודשית, ניתנת לנפגע לכל החיים ואינה מחויבת במס. בהגיעו לגיל הזכאות לקבלת קצבת זיקנה, יוכל המבוטח לבחור בינה, לבין קצבת הנכות מעבודה, אך לא לקבל את שתיהן במקביל.
כיצד תובעים גמלת נכות מעבודה
את התביעה לקבלת גמלה מגישים באתר המוסד לביטוח לאומי, או באופן ידני באחד הסניפים, עד שנה מיום הפגיעה. הגשה מאוחרת, תוריד את הזכאות ותקטין את גובה קצבת הנכות האפשרית. בתביעה לדמי פגיעה, יש לציין את סוג הפגיעה והגורמים לה ולצרף מסמכים רפואיים לגבי הטיפולים שניתנו והמצב הרפואי.
אם התביעה לדמי פגיעה התקבלה, ניתן לתבוע גמלת נכות מעבודה, לאחר הופעה בפני הוועדה הרפואית לקביעת אחוזי הנכות. אם התביעה נדחתה, ניתן לערער תוך שישה חודשים.
אם חלה החמרה במצבו הרפואי או הכלכלי של התובע ועברה לפחות חצי שנה מתביעתו הראשונה או שתביעתו לא אושרה בפעם הראשונה, הוא רשאי להגיש בקשה נוספת.
חשיבות הסיוע המשפטי של גמלת נכות מעבודה
הליך קבלת הזכויות במקרי פגיעה ונכות עבודה, יכול להיות ארוך ומורכב וכרוך בביורוקרטיה רבה ומגע עם גופים שונים. כדי לוודא שההליך יתקיים בצורה הנכונה ויביא את התוצאות האופטימליות, יש להסתייע בליווי עורך דין ביטוח לאומי המתמחה בהליכי הביטוח הלאומי.
עורך דין בעל ידע וניסיון בתחום, יוכל להבהיר לנפגע מהן הדרכים העומדות בפניו, לקבלת הפיצויים בדרך הקלה והמהירה ביותר, ללא עיכובים וסחבת משפטית ובירוקרטית. כל זאת, כדי לממש את מרב הזכויות המגיעות לו על פי חוק.
עורך דין המכיר את המערכת, יידע כיצד ראוי להגיש את התביעה ואילו מסמכים וחוות דעת רפואיות כדאי לצרף, כדי לחזק את התביעה ולהוכיח שהנזק נגרם לתובע בשל עבודתו וכי צרכיו הרפואיים העכשוויים, מחייבים סיוע כלכלי.